Hasselblad

I över 60 år har Hasselblad ägnat sig åt att producera marknadens bästa kameror. Under hela tiden har de lyckats att leva upp till Hasselblads varumärkeslöfte, “att hjälpa fotografer uppnå sin fotografiska potential.”

Om Hasselblad

Ända sedan den dag då Victor Hasselblad beslutade sig för att inte kopiera en tysk spionkamera, utan att förbättra den, har man konsekvent arbetat med att utveckla och främja fotografin. Hasselblad har fokuserat på den långsiktiga utvecklingen av sin kamerafamilj vilken utformats för ett ändamål – att sätta de bästa möjliga kamerorna i händerna på de människor som använder dem. Detta var den tro som guidade Victor Hasselblad och det är den övertygelse som fortfarande vägleder Hasselblad.

Hasselblad vet att det aldrig finns några genvägar till kvalitet. Kvalitet är ett resultat av ett orubbligt engagemang och hårt arbete. Ingen annan kameratillverkare kommer ens i närheten av Hasselblads standard. Deras långa samarbete med NASA är en hyllning till den extraordinära kvalitet som Hasselblads kameror besitter.

Hasselblads uppdrag, nu som alltid, är:
Att vara det självklara valet bland professionellt sinnade fotografer.

Bakgrund

Hasselblad befann sig i en situation där man sökte en partner som dels hade en gedigen mjukvaru- och utvecklingsplattform med stöd för de senaste mikropocessorerna och som dels kunde backas upp med ett attraktivt tjänste-erbjudande för att garantera snabb leverans. Vår långa erfarenhet från utveckling av plattformsmjukvara för säkerhetskritiska system gjorde valet enkelt.

Lösning

rt-labs rt-kernel® som RTOS valdes som lösning tillsammans med utvecklingsmiljön rt-collab®. Projektet utfördes på ett par olika utvecklingskontor tillsammans med rt-labs Professional Services, ”det tog 30 minuter sedan var vi igång” var utvecklarnas spontana kommentar tidigt i projektet.

Slutsats

Hasselblad har på ett framgångsrikt sätt introducerat ett modern och effektivt RTOS, rt-kernel® på en modern kraftfull mikroprocessor samt en lättarbetad utvecklingsplattform baserat på rt-collab®.