Linux eller RTOS?

Om du står inför valet mellan Linux och ett realtidsoperativ så finns det en enkel lösning; rt-platform finns både som ett RTOS och i en version baserad på Linux. Det är givetvis applikationen som styr valet,  men i båda fallen har rt-platform givna fördelar.

Applikationen styr valet

Vilken version av rt-platform du ska välja beror förstås på vad ditt styrsystem ska uträtta. Om du har höga krav på precision, robusthet och korta svarstider är realtidsalternativet, rt-platform/RTOS, troligen ditt val. Om kommunikation med andra enheter och alternativa konfigurationer dominerar kan rt-platform/linux ge stora möjligheter genom tillgången på användbara moduler.

Man kan jämföra det med webbutveckling. Vill man komma snabbt fram är WordPress ett fantastiskt verktyg; tillgången på teman och moduler är enorm. Men moduler och teman underhåller inte sig själva, och mängden av företag som erbjuder nyckelfärdiga WordPresslösningar talar sitt tydliga språk.

Myt och sanning om öppen källkod

Öppen källkod är en fantastisk tillgång. Tusentals innovativa och skickliga utvecklare levererar en ständig ström av smarta lösningar. Tillgången till alla dessa moduler gör det möjligt att snabbt bygga nya applikationer. Svårigheten uppstår när sådana byggen ska levereras, säljas till betalande kunder, med krav på hög kvalitet och med garantiåtaganden.

Öppen källkod är sällan färdig. Och den är garanterat aldrig testad i din miljö, eller på dina villkor. Därför ser vi öppen källkod som råvaror, de behöver valideras, kanske modifieras och definitivt testas i den färdiga mjukvarukomponenten. Rt-platform/linux är en sådan komponent; precis som realtidsversionen är den modulär, verifierad, dokumenterad och testad. Det är vi på rt-labs som tar ansvar för att den använda koden är felfri, att den underhålls och uppdateras.