Tre steg till effektivare utveckling

Alla projekt tar längre tid än man tror. Om du vill komma i mål med mjukvaruprojekt i tid och på budget, med rätt funktion och kvalitet, så finns det ett beprövat, enkelt och nästan självklart recept.

  • Lös rätt problem. Alla ingenjörer älskar att lösa problem. Men dina experter bör fokusera på sådant som gör dina produkter bättre och som dina kunder betalar för. Standardkomponenter, som till exempel en mjukvaruplattform, kan du köpa av någon som specialiserat sig på just sådant, och som tar ansvar för funktion och underhåll.
  • Bygg robust. Ett stabilt styrsystem vilar på en stabil plattform. Med mjukvaruplattformen är det precis som med övriga mjuk- och hårdvarukomponenter; den måste vara väldokumenterad, testad och byggd för att vara anpassningsbar. Är den inte det kommer du att få bekymmer som dessutom växer med tiden. Och förr än du anar kommer du att få – eller snarare tappa – missnöjda kunder.
  • Testa från början. Mjukvara som inte testas kommer inte att fungera. Alla vet det – och många blundar för det. Men varje ingenjör som kan få sitt arbete verifierat snabbt och korrekt kommer att bli mycket, mycket produktivare. Och du slipper överraskningar när allting är försent. Ett obevekligt växande behov av underhåll och revideringar riskerar att äta upp din utvecklingskapacitet inifrån.

 

Starkare med en utvecklingspartner
Försenade utvecklingsprojekt – verklig kostnad